Küçük Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Wiki Article

Yangına dayanıklı bapları ve çerçeveleri bazı lisanları ve sertifikaları almış çıkmak zorundadır. Bu kalite standartları il olarak Türk Standartlarıdır şayet yoksa, USA NFDA 80 ölçünı, EN ve CE standartları baz alınabilir bunun haricinde devletçe gösterilen yönetmeliklere usturuplu olmalıdır.

Yangın kapısı ısıysa karşı dayanıklı olmadıkça yangın merdivenlerini bile tehlikeye atacaktır. Bu da binadaki tahliyenin olanaksız olmasına münasebet olacaktır.

Tüm yangın kasası ve kanatları koca lakırtıınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da kapının üzerinde tutulabilir. Böylece montajdan sonrasında binalabilecek sıva onarımı ve boya hizmetleri nedeniyle baplar mazarrat görmez.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Özel laboratuvarlarda sınav edilmiş ve belgelenmiş olan kapılar çelik sac levha ile tasarlanmıştır. Yaman ve sızdırmazlık özelliği olan kapılar sebebiyle ivedili durumlarda binanızın emniyetliğini sağlamlayabilirsiniz.

Veriler kapıların belli derecelere kadar dayanabildiğini gösterse de bunların hacısı hocası manevra içinde kaydedildiği ciğerin sahici hayatta aynı meyveları vermeyebilir.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları elan güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

Bunlar kabil kişioğlu trafiğinin bir araba ve asayiş zaafiyeti olan yerlerde yangın kapıları kullanmaı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki kuruluşlarda binanın dışında bir proje ile projelendirerek yangın bapları ve yolları talih izni alabilir.

Kolayca açılıp kapanma özelliği olan baplar yangın merdivenleri ve levhalarla müşterek binanın çabucak yararsızaltılmasına Yangın Çıkış Kapısı imkân tanılamar, bina güvenliğini katkısızlar. Ivedi çıkış bapları binaların yapısına ve degajeliğine göre farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Kattaki konutların her birinin ciğerinden bir yangın güvenlik holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması vacip değildir.

Hassaten, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Yangın kapısı; insanoğlu sağlamlığını koruyup yangın ve tütün tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Yangın kapılarını emsallerinden farklı kılan, montaj ve servis kalitesinin yanında, kullanılan malzemelerin kalitesi ve sistemin her bir parçbeyının diğeriyle uyumudur

Report this wiki page